Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Haynes

Haynes är ett världsledande förlag och producent av manualer och reparationshandböcker för motorcykel, motocross, enduro, fyrhjuling, bil och moped. Haynes manualer är enkla och lättförståeliga med många bilder, perfekt för den som mekar själv.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Haynes?

    John Haynes skrev och publicerade sin första bok 1956, boken handlade om hur man bygger en Austin 7. Den första ”riktiga” reparationshandboken skrev Haynes några år senare medan han gjorde sin värnplikt i Royal Air Force i Aden. En vän till Haynes hade köpt en Austin-Healey Sprite som var i dåligt skick och när de skulle laga den försökte de använda en BMC verkstadshandbok. Den boken var dock alldeles för teknisk och svår att följa så Haynes bestämde att de skulle demontera bilmotorn själva och göra en egen handbok. Motorn släpades in i Haynes lägenhet, demonterades och fotograferades. Haynes första handbok producerades i 3000 exemplar som alla såldes inom tre månader. Sedan Haynes Publishing grundades 1960 har miljontals reparationshandböcker sålts över hela världen och idag finns omkring 300 engelska reparationshandböcker för bilar och drygt 130 reparationshandböcker för motorcyklar.