Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Boyesen

I över 30 år har Boyesen specialiserat sig på konstruktion och tillverkning av högpresterande motordelar till mc, motocross och skoter. Boyesen är synonymt med prestanda och kvalitet och deras produkter används av många fabriksteam runt om i världen.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Boyesen?

    Boyesen grundades av norrmannen Eyvind Boyesen i Pennsylvania, USA. Boyesen växte upp i Norge i efterdyningarna av andra världskriget. Vid denna tid var bensin dyrt samt svårt att få tag på och motorcyklar var därmed populära transportmedel. Ständigt omgiven av motorcyklar växte Boyesens intresse för tvåtaktsmotorer och han började tidigt meka med och reparera motorcykelmotorer. Som sjuttonåring reste Boyesen till USA för att studera och började därefter arbeta som ingenjör där han bland annat utvecklade produkter till NASA. 1972 startade Boyesen Boyesen Engeneering och företaget fick snabbt ett världsomspännande rykte som tillverkare av högpresterande motordelar och reservdelar av absolut bästa kvalitet. Tack vare sin patenterade design av reedventiler kallades Eyvind Boysen för ”Reed Man” i hela branschen och Boyesens namn jämställdes med överlägsen prestanda, kvalitet och oöverträfflig service. Mer än två decennier och över 40 patents senare har Boyesen utrustat motorcykelentusiaster världen över med högkvalitativa produkter och distribuerar idag motordelar till hela sex kontinenter.