Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Castrol

Castrol grundades 1899 och är det företag som anses tillhandahålla de tekniskt sett mest avancerade motoroljorna på marknaden. Tack vare sina högkvalitativa oljor har Castrol över 500 segrar i de största serierna MotoGP, World Superbike och motocross VM.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Castrol?

    Oljeföretaget Castrol, som sedan år 2000 är en del av BP, kan erbjuda ett brett produktutbud av smörjmedel och är verksamt inom många områden. Castrol har fler än 150 dotterbolag i omkring 55 länder. Verksamheten är främst inriktad på smörjmedel, i synnerhet inom konsumentsektorn. Castrol är en av världens största leverantörer av smörjmedel. Castrol grundades av Charles ”Cheers” Wakefield, 1899 i England. Wakefield var en riktig strateg och en pionjär beträffande marknadsföring. Han utvecklade Castrol under den tid då tilltron till förbränningsmotorn som en kraftkälla för framtiden utvecklades. Bilar och motorcyklar blev allt vanligare och Wakefield var snabb att tillverka bra produkter och dessutom marknadsföra dem på ett bra sätt. Tack vare Wakefields insatser blev Castrols oljor snabbt kända som revolutionerande transportmedel runt om i världen. Än idag, över 100 år senare, är Castrol synonymt med förstklassig kvalitet, hög prestanda och innovativ teknologi inom smörjmedel. Med mer än hundra års erfarenhet av att tillgodose sina kunders behov, är Castrol fortfarande det företag som anses tillhandhålla de mest tekniskt avancerade motoroljorna på marknaden liksom Charles ”Cheers” Wakefield en gång gjorde när han grundade företaget.