Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

DP Brakes

DP Brakes är det enda företaget i världen som uteslutande utvecklar och producerar bromsbelägg och lameller för mc och motocross. Tack vare sin banbrytande teknik med sintrad metall har DP gjort sig kända som en trygg leverantör av slitstarka produkter.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är DP Brakes?

    1955 utvecklade Dunlop Aviation den banbrytande tekniken med bromsbelägg av sintrad metall. Dunlop Aviation, som arbetade för flygindustrin, fick i uppdrag att även ta fram bromsskivor och bromsbelägg för motorcyklar och därmed grundades DP Brakes. DP Brakes har idag en unik position på marknaden då de är det enda företaget i världen som koncentrerar 100 procent av sin produktion på bromsbelägg och lameller av sintermetall. DP´s produkter är kända för att ge mycket bra bromsförmåga i våta förhållanden och vid körning i lera eller sand. Det sägs till och med att DP är bättre än original när det gäller bromsverkan och slitagemotstånd. Detta tillsammans med DP´s gedigna erfarenhet av att producera bromsbelägg gör dem till en värdig ersättare för de bromsbelägg som sitter som original på motorcykeln.