Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Engans

Svensktillverkade stötdämpare från Engans. Stötdämpare som passar just dina behov. Tillverkade i högsta kvalitet och konstruerade för maximal prestanda. Engans kompression och returgångstryck är testat av tävlingselit i både Sverige och USA.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Engans?

    Engans Racing Service grundades av Anders ”Engan” Engstedt, en hängiven motocrossförare med intresse för stötdämpning. Sedan barnsben har Engan intresserat sig för motocross, det stod inte på förrän han köpt sin första cross och karriären satte fart. I början av 80-talet började Engan engagera sig i alla de stötdämparproblem som rådde vid denna tidpunkt. Engans innovationer blev snabbt populära och företagsidén ”stötdämpardoktorn” var därmed igång. Engan anlitades av cross, enduro och snöskoterfolk som ville ha hjälp med stötdämpare, gafflar och styrdämpare av alla de slag. Idag är stötdämpare från Engans en dominerande produkt i isracing-världen. Engans anpassar stötdämpare även till andra användningsområden med stora krav på funktion och uthållighet. Till exempel så sitter Engans sedan många år originalmonterade på kustbevakningsbåtar världen över, även ett stort antal ambulanser i Sverige och Europa är utrustade med dessa dämpare. Engans tillverkar även stötdämpare till crosscarts, travsulkys och handikappfordon.