Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Oakley

Marknadsledande Oakley designar och tillverkar högkvalitativ sportutrustning med fokus på solglasögon och goggles för olika actionsporter. Behöver du ett par nya cross- eller snöskotergoggles är det bara att ta del av Oakleys fantastiska utbud.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Oakley?

    Oakley grundades av Jim Jannard 1975 i Kalifornien, USA. Som så många andra började Jannard med sin verksamhet i sitt eget garage och det var med ett motorcykelhandtag som Oakleys framgångssaga började. "The Oakley Grip" kallade Jannard sitt innovativa handtag och han började sälja sin uppfinning på olika motocrossevent från bakluckan i sin bil. Vidare började Oakley producera nummerplåtar, handskar, armbågsskydd och skyddsglasögon för BMX och motocross. 1980 släppte Oakley ett par goggles som kallades O-Frame med Oakleylogotypen snyggt placerad på remmen. Proffsförare som Mark Barnett, Marty Smith, Johnny O´Mara och Jeff Ward använde O-Framegoggles och därmed började varumärket Oakley få mer uppmärksamhet och igenkänning. Årtionden av innovation senare har Oakley mer än 600 patent över hela världen och deras varumärke är vida känt för att tillhandahålla produkter som utmanar normen utan att kompromissa med design och prestanda.