Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Peltor

Peltor är världsledande inom kommunikationsutrustning samt huvud-, hörsel-, och ansiktsskydd. Över 50 år av utveckling och tillverkning av högkvalitativa hörselskydd har satt Peltor i framkant när det gäller säkerhet, komfort och estetik.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Peltor?

    Peltor Grundades 1950 av Thore Palmaer. Palmaer arbetade med radiokommunikation inom flygvapnet när han uppmärksammade att markpersonal och piloter hade svårt att kommunicera med varandra på grund av flygplansmullret. Palmaer fick en idé att ljudisolera piloternas hörlurar och därmed var ett av världens första hörselskydd med inbyggd kommunikation uppfunnet. Peltor startade i liten skala i Uppland men expanderade snabbt efter ett antal stora order från bland annat schweiziska armén. Efter 13 år av framgångar fick Peltor behov av större lokaler och flyttade till Marieholmsbruk i Gnosjö för vidare flytt till Värnamo. Idag finns omkring 350 anställda på Peltor och de är världsledande inom kommunikationsutrustning samt huvud-, hörsel-, och ansiktsskydd. De har förvärvats av 3M Svenska AB men namnet Peltor lever kvar som varumärke. Peltor sägs sedan starten ha drivits av uppfinningsrikedom och företagsamhet, vilket är en anda som än idag är mycket närvarande i organisationen.