Produkten har lagts till i kundvagnen

Stäng

/

Renthal

Renthal är en global tillverkare av tillbehör för mc, motocross och fyrhjuling, med focus på styren och handtag. Med 35 års erfarenhet av racing och otaliga framgångar tillsammans med de bästa förarna i världen betraktas Renthal som ledande i branschen.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Vad är Renthal?

    Renthal grundades av två motorcykelentusiaster Andrew Renshaw och Henry Rosenthal 1969 i Manchester, England. Namnet Renthal är en kombination av deras namn, REN från Renshaw och THAL från Rosenthal. I början låg fokus på att tillverka cykelstyren men 1975 tog Renthal steget in på motocrossmarknaden och fick därmed en stadig tillväxt under 70- och 80-talet. I början av 90-talet tog Renthal sig även in på den amerikanska marknaden med stor framgång. Under en massiv brand år 2000 förstördes Renthals fabrik fullständigt, men de hämtade sig snabbt och ersatte fabriken med en toppmodern anläggning för tillverkning, kvalitetskontroll, forskning, utveckling och lager. Idag sysselsätter de över 60 personer inom produktion och Renthals produkter säljs i över 40 länder världen över. Renthal är kända för att använda ett exklusivt aluminium som gör deras styren 20 % starkare än något annat styre i världen. Aluminiumet är ett material som är lätt men ändå ger ett bra motstånd mot stötar och begränsar vibration. Renthals styren har vunnit fler mästerskapstitlar än något annat på marknaden och Renthal kan förknippas med kända märken som Honda, Kawasaki, Suzuki och KTM.